Stereopriče

Priče koje su nekada davno ili nedavno doživljene, proživljene, upamćene i prenesene na papir kako bi ostale vječni podsjetnik na istinske vrijednosti života. Fotografije koje su nekada davno ili nedavno uhvaćeni trenuci u vremenu, a podsjetnik su i suputnik tih istih priča.

cRNA oVca

2023-01-29

Jedna mi je pametna žena nedavno rekla:

Čitaš priču o dvije duše, davno prepoznate i davno zaboravljene, ali samo u očima drugih.

Živjela je davno, nedavno, dugo, kratko, blizu, daleko, u poznatima, nepoznatima. Borila se debele kože, napudranoga lica, spuštenih očiju od umjetnih trepavica i teških kapaka. Znala je da je u krivu, u autu, izvan dopuštenih granica.

Priča posvećena svima koji vode svoje unutarnje, nevidljive borbe

Bolja polovica

2021-07-16

On stoji ispred Nje. Zaklanja njezinu veličinu svojim prozirnim držanjem.

Perfekcija

2021-06-23

Koliko je dovoljno raditi da imam pravo reći umorna sam?

Tabui

2021-06-17

Mama šta je to tabu, jel to neka igrica?

Čudakinja

2021-06-10

Čudan si ako postavljaš puno pitanja i ako šutiš,

Promjena

2021-05-27
Svatko od nas ima nevidljive komplekse. Zato ih drugi ni ne primjećuju. Zašto smo onda skloni naglašavati ih? Tražimo li odobravanje okoline ili umanjivanje realnosti?

Nemoj jer nećeš uspjeti, nemoj se truditi jer drugi su već to otkrili.

U jednom paralelnom svijetu onom ljudskom, nadmoć su odmjeravali Uspjeh i Neuspjeh. U jednom drugačijem svemiru od onoga iznad nas, neprekidno su tekle rijeke ljubomore, zavisti i osjećaja manje vrijednosti.

Teret

2021-05-14

Priča posvećena onima koji ne znaju oprostiti i život žive zarobljeni grižnjama savjesti

A gdje stanuješ ti? U izlozima trgovina, naslovnicama časopisa? U namještenim osmjesima i odglumljenim pozdravima? Doručkuješ li u lajkovima društvenih mreža ili komentarima objava? Ručaš li zadivljeno brojeći klikove koji su prozor u tvoje intimne stanove? Večeraš li, poput voajera, nad fotografijama fotošopiranih tijela, u sebi nakupljajući...

Dva odrasla muškarca razglabala su o važnim temama. Dijete je vuklo rukav svojega oca. Nije ga čuo. Zaokupljen svojim riječima, odgurnuo je dijete. Pusti da odrasli razgovaraju, ne budi nepristojan.

Otvorila je oči i vidjela stazu. Obasjan suncem, kao vihor treperio je njezin hod, nesiguran, ali uporan. Trebalo je proći vremena da tom stazom krene hodati. Kako su prolazile godine, počela je ubrzavati korak. Jedan po jedan, korak je pratio njenu želju - postići cilj.

Najviša grana

2021-04-15

Na najvišoj grani živio je jedan kos. Odatle mu pogled nije bio nimalo loš. Dječak pomisli kako bi volio biti poput njega. Visoko iznad svih, odvažan i slobodan.

Ti budi ti

2021-04-12

Jednog toplog, ali kišovitog dana, baš kakav je i danas, svijet je svojim toplim kestenjastim očima ugledala djevojčica posebnoga srca. Prije toga svijeta, mjesecima je živjela u toplini i nježnosti malene kuće koja je iz dana u dan gradila sve više i više zidova kako se djevojčica ne bi osjećala sputano u njoj.

Prijatelj je onaj koji je uz nas. Onaj koji s nama dijeli tajne, manje i više poznate probleme. Nekada ne hoda uz nas i ne zamišlja iste staze, ali u svakome trenutku može i želi skrenuti sa svoga puta kako bi pomogao kad je potrebno. Je li sreća poput prijatelja koji nam uvijek želi dobro, poput iskrenog i nenamještenog pratitelja naših želja?...

Čekaj, još si mala, kad odrasteš objasnit ću ti. Ne možeš ti to još jer nisi velika. To nije za djecu, za velike je. Ma ti to ne razumiješ jer je komplicirano objasniti ti ozbiljne riječi. Pusti, ja ću, lakše je tako.

Voljela nisam

2021-03-29

Voljela nisam one koji prije tebe znaju što te sutra čeka,

Leti visoko

2021-03-24
Leti visoko, jer ti to možeš. Leti još više, jer ti to želiš.

Dodir

2021-03-19

Nevrijeme je srušilo zidove građene godinama. Nije ostalo ništa osim temelja.

Majka nemajka

2021-03-16

Kao najgladniji vuk, žena je ženi često najveći neprijatelj.

Još samo da to kupim. Treba mi još samo taj predmet i bit ću sretan. Jedva čekam kupiti novo jer baš mi to treba. Rekli su mi da mi samo to još nedostaje. Rekli su mi da bi trebalo još samo to kupiti. Govorili su da bi bilo dobro još samo to nabaviti.

Posljednji post na našem blogu

Pročitajte što je novo ovaj tjedan

cRNA oVca

2023-01-29

Jedna mi je pametna žena nedavno rekla:

Čitaš priču o dvije duše, davno prepoznate i davno zaboravljene, ali samo u očima drugih.